Tarihçemiz

OKULUMUZUN TARİHÇESİ


PAZARYERİ ANAOKULU              

Pazaryeri Anaokulu 2005-2006 Eğitim Öğretim yılında valilik oluru ile Halk Eğitim Merkezi binasının ikinci katında eğitime başlamıştır. 04 Aralık 2005 tarihinde Anadolu Lisesinin kendi binasına taşınması üzerine Pazaryeri Anaokulu, bugün eğitim verdiği binasına taşınarak hizmete devam etmektedir.  2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nda okulumuzda 7 sınıf, 1 oyun odası, 1 çok amaçlı salon, 2 idari oda, 1 mutfak, 1 kütüphane, 1 akıl oyunları odası bulunmaktadır.

Çocuk Akademisi Projesi ile Pazaryeri ilçesinde verilen okul öncesi eğitimi çağdaş eğitimin gerekli kıldığı yöntem, anlayış ve materyallerle değiştirip geliştirmeyi hedeflemekteyiz. Okulumuz bünyesinde yapılan yenileştirme çalışmaları çerçevesinde öğrencilerimizin çoklu zeka kuramı doğrultusunda  aldıkları eğitimi pekiştirerek  zeka alanlarının tümünde kendilerini  gerçekleştirebilmelerine imkan verecek mekanlar oluşturulmuştur. Okulumuzda öğrencilerin  akademik ve duygusal alanlardaki kapasitelerinin temelini oluşturan okul öncesi dönemde nitelikli bir okul öncesi eğitimi vermek fikri ile yeni projeler planlanmış ve proje materyalleri temin edilmiştir. Okulumuz çevresinde örnek bir eğitim kurumu olarak öğrencileri ilkokula hazırlama görevini yüklenmiştir.

Girişimcilik İyi Uygulama Örneği ile KOSGEB koordinatörlüğündeki Girişimcilik Konseyi tarafından hazırlanan "Türkiye Girişimcilik Stratejisi ve Eylem Planı´nın (GİSEP) amaçlarından biri olan örgün ve yaygın eğitim düzeyinde girişimcilik eğitimlerinin yaygınlaştırılması ve girişimcilere yönelik danışmanlık sisteminin geliştirilmesi amacıyla, temel eğitim ve ortaöğretim seviyesindeki eğitim ve öğretim kurumlarının iyi uygulama örnekleri, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından özgün değer, uygulama başarısı ile girişimcilik eğitimine katkısı bağlamında değerlendirilmiş ve Pazaryeri Anaokulu´nun "Para ve Bilinçli Tüketim"uygulaması belirlenen iyi uygulama örneklerinden kabul edilmiş, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı sitesinde yayınlanmıştır.

Ayrıca okulumuzda Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları, Çocuğum İçin Okuyorum, Minik TEMA, Dilimizin Zenginlikleri, BİL-EN Programı, Her Okula Bir Patili Dost, Kitap Kumbaram, 100. Yıl Ormanı, Uçurtmam Hayvanlar İçin Uçsun, Eğitimde Sizin de Fikriniz Olsun, Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu projeleri uygulanmaktadır.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi